Grafisk produksjonsteknikk

Velger du faget grafisk produksjonsteknikk lærer du om medieprodukter i alle typer trykte medier, visuell kommunikasjon, produksjonsprosesser, maskindrift og miljøhåndtering.

Grafisk produksjonsteknikk er et fag som bidrar til å formidle informasjon, kunnskap, nyheter, underholdning, kultur, reklame og andre medieprodukter i alle typer trykte medier. Faget skal fremme kvalitativ og innovativ utvikling av visuell kommunikasjon knyttet til grafiske produkter. Det skal legge grunnlag for yrker innen produksjonsforberedelser, produksjonsprosesser, fargevurdering, materialvalg, etterbehandling, pakking og distribusjon. Videre skal faget bidra til å ivareta miljøet gjennom å resirkulere materialer og redusere utslipp.

Opplæringen skal bidra til at lærlingen utvikler praktiske ferdigheter og faglig innsikt knyttet til produksjonsforberedelser og valg av produksjonsmetoder. Betjening, drift og vedlikehold av maskiner og utstyr for produksjon, pakking og distribusjon av trykksaker skal stå sentralt i opplæringen. Videre skal opplæringen bidra til at den enkelte lærling utvikler sikkerhetsforståelse og evne til tverrfaglig samarbeid.

Opplæringen skal legge til rette for arbeid med ulike typer grafiske produksjonsoppdrag knyttet til maskiner og produksjonsutstyr i bedriftene. Videre skal opplæringen legge til rette for arbeid med kvalitetsforbedring, utvikling av nye produksjonsmetoder og nye, grafiske produkter. Opplæringen skal forberede lærlingen på et arbeidsliv med krav til dokumentasjon, effektivitet og omstilling.

Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Yrkestittelen er fagoperatør i grafisk produksjonsteknikk.

Kilde Utdanning.no

Del via: